StartNyheterHistorikSkivorPressklippPjäserTexterKontakt Backa

Skivor:
Nationalteaterns Rockorkester - Live 2006

MNWDVD 002 (Utgiven 2008)

Efter otaliga turnéer inför utsålda hus gjorde Nationalteaterns Rockorkester slag i saken och lät sig fångas på video. Inför en rusigt lycklig och allsångssjungande publik på klubben Rockefeller i Oslo framför Rockorkestern sina största hits.

I häftet skriver Ulf Dageby anektdoter och minnen:

Hultsfred första och enda gången

Jag vågar påstå att vi slog ner som en bomb, massor av folk, fanor vajade, bandet grymt och obevekligt.

Solo från mixerbordet

Kurt Bunz var med oss några år som ljudtekniker, men han spelade gitarr också, en Gibson SG, vill jag minnas. Han spelade solot i "Roffe å ja.. från sin mixerplats ute bland publiken. Det var tungt.

Kravallstängsel, gamla sånger på nytt sätt, spela högt som fan

Vår publik är blandad, minst sagt.

Längst fram, vid kravallstängslet, finns mycket unga människor. Det kan hända att tårar trillar när dom sjunger med i Rövarkungens Ö, de kan vartenda ord i denna långa sång, jag kan ibland känna en varm hand runt hjärtat när jag, från scen, ser detta.

Längre bak finner man äldre publik, allra längst bak dom som är lika gamla som jag, alltså görgamla. Det är dom som ibland, numera, skrikande flyr ut ur lokalen när vi börjar spela av volymchock, kanske. Vi var inte ett snällt band förr, och vi har inte blivit snällare, kanske vi aldrig spelat så högt, och så styggt, och så bra, som idag! Härligt, härlig.

Samma sånger, gång på gång

Jag har försökt skriva nya Nationalsånger, men det går inte. Fråga mej inte varför, men jag har försökt, det blir inte bra. Jag var ju ung då, för trettio år sedan, vi var ett sånt grymt gäng, en unik samling människor: Hasse, Peter, Med, Vicke, Claes, Håkan, Anders, Anki, Inga, Pale, Ulla, Ulf, Maria, Jacob, det går inte att upprepa. Men ibland kan jag, idag, någonstans on the road, på scen en magisk kväll, när bandet spelar bra, komma på mig själv med att tänka: fan vilken grym låt, undrar vem som skrivit den, javisst fan, det är ju jag! (eller Anders).

Låtlista

Bängen trålar
Kolla, kolla
Jack the Ripper
Barn av vår tid
Sent en lördagskväll
Spisa
Hanna från Arlöv
Bara om min älskade väntar
Ut i kylan
Lägg av
Speedy Gonzales
Livet är en fest

Bonusspår

Vi fortsätter spela rock´n´roll - filmat på Sticky Fingers GBG.
Rövarkungens Ö - filmat på Mosebacke Stockholm.
Bara om min älskade väntar - filmat i studio - Ulf & Håkan

Extramaterial

Rockorkestern bildspel

17 bilder på Nationalteaterns Rockorkester från tidigt 80-tal. Dessutom 7 stycken bilder på Nynningen med Totta, Nikke och Bengan.

Klicka på bilderna för att starta ett bildspel. Tryck på playsymbolen för automatiskt bildspel.